dimecres, 16 d’octubre del 2024

Va de bruixes! Laboratori de lectura

Des de la comissió de biblioteca estem molt engrescades amb la terrorífica proposta que portem entre mans: 


Estrenem la tarda de lectura per la comunitat de mitjans i 4t de l’escola 

i ho fem amb una sessió ben terrorífica:

Què? Va de bruixes! Un laboratori de lectura. 

Quan? divendres, 25 d’octubre a les 16:45 h

On? a la Biblioteca de l’escola. 


Saps què és un laboratori de lectura? Sembla que les pocions, el fum verd i bombolles màgiques hagin d’envaïr la biblioteca! Doncs no! O potser sí?


Els laboratoris de lectura, segons el Consell Català del llibre Infantil i Juvenil, són espais de creació per a les famílies que conviden a experimentar al voltant de la lectura entesa en el sentit més ampli del terme: llegir amb tots els sentits, la lectura d’imatges i sons, la creació literària com un joc i la imaginació poètica com a forma artística.


Entre d’altres, l’objectiu és el de promoure la lectura i fomentar els espais de lectura compartida. 


I com ho farem, tot això? Doncs serà molt senzill, però alhora molt enriquidor! La Laia, la bibliotecària, ens presentarà bruixes i bruixots de la literatura fent una dinàmica que ens farà tremolar de riure i de por a la vegada! 


ALERTA! No cal haver llegit cap llibre sobre bruixes (i si ho has fet, no passa res!), ja que el propòsit d’aquest laboratori és fer un primer tastet de personatges literaris i que els infants vagin agafant els llibres presentats en préstec. 


A qui esperem en aquest Va de bruixes. Un laboratori de lectura? 

Als infants de 1r a 4t, acompanyats d’una bruixa o bruixot adult. 


Cal confirmar assistència? No és obligatori, però sí ens ajudarà per planificar millor les dosis de les pocions. Us agrairem si ho feu en el següent formulari. 



diumenge, 6 d’octubre del 2024

Descobrim la biblioteca: primer contacontes del curs!

El passat divendres, 4 d'octubre, vam celebrar el primer contacontes del curs i des de la comissió de biblioteca us volem donar les gràcies per la bona acollida que va tenir! 



Va ser un goig veure la Biblioteca de l'escola plena de gom a gom d'infants i les seves famílies!



En aquesta ocasió, la Marta, mare de la Greta de i4, ens va llegir Embolic a la biblioselva, d'Irene Verdú i César Barceló (editorial laGalera). Vam conèixer la senyoreta Zebra, a qui li encanta ser bibliotecària: es tan bonic treballar envoltada de llibres! Igual que la nostra estimadíssima Laia, la bibliotecària de l'escola!

 


El cas és que la senyoreta Zebra necessita algú que l'ajudi en la seva tasca de bibliotecària: busca un auxiliar de bibliotecari! Vam anar descobrint quin embolic feien cada un dels aspirants: el lleó, el mico...
Aquest llibre ens ha ajudat a explicar als infants de la comunitat de petits com funciona una biblioteca: com s'ordenen els llibres, com es fa un préstec...



En acabat del contacontes la Laia ens ha convidat a descobrir els llibres que hi ha a la biblioteca per als infants d'educació infantil: hem fet un bon escampall de llibres! Però hem gaudit molt llegint-los en petits grups o amb els pares i mares que ens acompanyaven!




I també hem fet primers préstecs!

Us esperem a la biblioteca de l'escola cada tarda de 16:30 h a 17:30 h!

dimarts, 1 d’octubre del 2024

Benvinguts a la Biblioteca!

El curs ja ha començat i la Biblioteca ha obert les portes! 



Al segon pis de l'escola, en horari extraescolar de 16:30 h a 17:30 h, trobareu les portes de la biblioteca obertes de bat a bat per a totes les famílies i infants de l'escola amb un munt de propostes per passar estones divertides amb llibres i activitats! Preneu nota:

  • Un contacontes cada mes! El 4 d’octubre vam celebrar el primer contacontes del curs, ‘'BENVINGUTS A LA BIBLIOTECA!', on la Marta, mare de la Greta de i4, ens va llegir un conte molt divertit, La Biblioselva, i ens va ensenyar i com funciona la biblioteca. Aquí us expliquem com  va anar. 

  • Aquest curs ESTRENEM ACTIVITAT per la comunitat de mitjans i 4t: Un cop al trimestre us proposem una experiència literària en família! Aviat us informarem de les dates!
  • Primer trimestre: Va de bruixes! Passarem por o no?
  • Segon trimestre: Tria la teva aventura! Resolem el misteri?
  • Tercer trimestre: Benvinguts al Bosc Blau! Coneixem en Bitmax!

 

  • Com és habitual, a més del servei de préstec, s'oferirà en horari extraescolar de 16:30 h a 17:30 h:
      • per a la comunitat de petits i mitjans hi ha l'espai de lectura. Recordeu que els infants han d'anar acompanyats per una persona adulta.
      • els alumnes de 5è i 6è poden fer ús de l'espai d'estudi i, només si tenen autorització per sortir sols del centre, poden venir sense un adult. 

  • Llibres acabats d'arribar! NOVETATS En aquesta secció del blog trobareu tots els llibres que acaben d'arribar a la biblioteca! Trieu, remeneu i veniu a agafar-los en préstec!


Perquè la biblioteca sigui un espai agradable i que tots hi estiguem a gust, us recordem les normes de funcionament. Són poques i, si tots les respectem, la biblioteca serà un espai genial! Les pots llegir aquí: Normes de la biblioteca

Ens veiem a la biblioteca!