dilluns, 10 de juny del 2024

CONTACONTES (dia mundial del medi ambient)

 Això ja s'acaba, estimats i estimades!😭

Però la Biblioteca no s'arronsa 🪱i encara té un parell de sorpreses per a vosaltres.

D'entrada, dia 5 de juny, per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient,🌍🌈🌳🥀🌊 En Guifré i la Coia, alumnes de 4t, ens varen explicar dos contes 🕮molt interessants amb aquesta temàtica:


El bosc dels germans    Yukiko Noritake 

Dos germans hereten un bosc. Cadascun d'ells interpreta la seva manera d’entendre la natura i relacionar-s'hi. El primer s’hi instal·la, li agrada i gaudeix de l’espai tal com és. El segon vol fer espai al bosc per dur a terme un projecte somiat. Dues visions diferents que mostren maneres de viure la natura, admirar-la, mostrar-la, apropar-s'hi, adaptar-s'hi i entendre-la. Una metàfora meravellosa de com les nostres accions donen forma al món que ens envolta. És un llibre per contemplar, que convida a reflexionar sobre l’espai que a cadascú li escau millor, sense judicis, i sense oblidar que el dia de demà serà la natura la que ens permetrà la nostra supervivència si som capa os de conviure-hi i preservar-la. 


T'Estimo, Balena Blava

A en Jonàs, el faroner, li encanta anar a pescar amb la seva barqueta. Però un dia el cel s’ennegreix, el mar brama i s’enrabia, i en Jonàs cau a l’aigua. Poc després és rescatat per la Blava, una balena, i es fan amics. Però ben aviat serà la Blava qui necessitarà l’ajuda d’en Jonàs... 


En acabar, els assistents al contacontes varen poder crear obres d'art amb material de reciclatge. Va ser molt divertit veure com els i les artistes de l'escola transformaven la brossa en art!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada