dimarts, 26 de març del 2024

Celebrem el Dia Internacional de la Dona!

Acabem el mes de març recordant el contacontes que vam fer el passat 13 de març per celebrar el Dia Internacional de la Dona. 


En col·laboració de la Comissió de Gènere i amb dues narradores d'excepció, ens vam endinsar en dues històries màgiques i amb superpoders: 

La bruixa Baliga Balaga, de José Carlos Andrés i Cristina Quiles. (editorial Jaguar). La bruixa baliga-balaga, que havia estudiat molt, tenia el títol de “bruixeria, pocions i brous de peix” de la universitat de l’ensurt i el disgust. Era la més bona a l’hora de crear malsons d’all i cogombre (d’aquells que repeteixen i repeteixen) i mocs estiuencs (d’aquells que no et permeten anar a la piscina). Era una bruixa tan preparada que podia pronunciar tres conjurs al mateix temps que arrugava una camisa, cremava el dinar, embrutava la roba i renyava els seus disset ratolins lectors perquè no corrien per la casa.


SuperLola, de Gema Otero i Juan Antonio Muñoz (ediciones 96). Amb aquest aprendre que la Superlola és la superheroïna que més mola! No penseu que totes les nenes són iguals… Noooo! Hi ha nenes altes, baixetes, rodones, blaves, valentes, artistes, lleugeres, nobles, imaginatives, sinceres, pensadores... En aquest conte vam conèixer la SuperLola, una nena inquieta i valenta que vol canviar el món. Amb les seves aventures vam reflexionar sobre altres models, comportaments i actituds que podem fer tots i totes, siguem nens o nenes! La Laia, la bibliotecària, va preparar un racó de lectures amb motiu del 8M per celebrar aquest dia tan especial: 

  • La caputxeta forçuda, Vivim del cuentu i Albert Vitó (editorial Baula)
  • Corre, Maria, afanya't, de N.M. Bodecker (editorial entreDos)
  • Contes de bona nit per a nenes rebels, d'Elena Favilli i Francesca Cavallo (editorial Estrella Polar)
  • Dones úniques, de Montse Barderi (editorial Columna)
  • Malena, balena, de Davide Calì i Sonja Bougaeva (editorial Libros del zorro rojo)
  • Rosa caramel, d'Adela Turin i Nella Bosnia (editorial Kalandraka)
  • Mare robot, de Zidrou i Sébastien Chebret (editorial Baula)
  • Inventores i els seus invents, de Aitziber Lopez i Luciano Lozano (editorial Flamboyant)

Recordeu que podeu agafar aquests llibres en préstec i explicar-nos què us han semblat!

En acabat vam fer un taller de manualitats: vam fer antifaços de superheroïnes i varetes màgiques per ser unes bones bruixes! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada