dimarts, 19 de desembre del 2023

Bones lectures i bon Nadal!

La Biblioteca de l’escola ja està ben engalanada per celebrar el Nadal! 
I tenim un racó amb els llibres recomanats per llegir aquests dies. 

El dilluns 18 de desembre vam celebrar el tradicional contacontes de Nadal i aquesta vegada vam comptar amb les millors narradores del planeta Terra: les àvies! 
La Pili i la Núria, una àvia i l’altra tieta àvia, ens van explicar amb ets i uts la història del Tió! I què menja? Què li agrada? Com hem de tenir cura del Tió? 


Fins i tot vam fer un assaig general, tot cantant i picant de mans. 
Els nens i nenes ho van fer tan bé que el Tió va cagar dos llibres!


  • Dos esquirols i una pinya, de Rachel Bright i Jim Field, on coneixerem en Cyril i en Bruce, dos esquirols avariciosos que han clavat els ulls en un mateix premi especial: els últims pinyons de la temporada. S’enfrontaran en la cursa per aconseguir la darrera pinya. Amb aquest conte riurem amb l’esbojarrada rivalitat de dos amics que han d’aprendre a compartir.

  • Com baixa el Pare Noel per les xemeneies?, de Mac Barnett i Jon Klassen. Que precisament va ser el segon llibre que vam explicar aquella tarda. 

 
L’àvia Rosa Maria ens va explicar Com baixa el Pare Noel per les xemeneies?, de Mac Barnett i Jon Klassen. Els nens i nenes li van fer moltes preguntes! Com és possible que el Pare Noel baixi per les xemeneies? Però, a Barcelona, poques xemeneies hi ha. Com s’ho fa? I una vegada dins, com és que no ensopega amb els mobles si tot està a les fosques? I si a la casa hi ha gos, per què no el borda? 
Amb aquest llibre i la imaginació de la Rosa Maria vam sortir de dubtes i vam arribar a la conclusió que el més important és que el Pare Noel continuarà baixant per les xemeneies encara que no tinguem ni idea de com s'ho fa. 


 
Des de la Biblioteca de l’escola volem agrair a les àvies que ens expliquessin els contes! I al Tió que ens cagués dos llibres nous per a tots els nens i nenes de l’escola!
 

Bones festes i bona entrada d’any! 

Que sigueu molt feliços aquests dies amb la família i els amics i que el Tió, el Pare Noel i els Reis d’Orient us portin molts llibres! Ens agradarà molt que ens els ensenyeu a la tornada de vacances!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada