dimecres, 8 de novembre del 2023

Biblionaga: la nova mascota de la biblioteca!

Durant el mes de setembre i octubre vam demanar a tots els nens i nenes de l’escola que imaginessin la nova mascota de la biblioteca. Ha estat un èxit de participació! A la bústia de la biblioteca hem rebut centenars de dibuixos i tots eren realment divertits! Micos, cucs, coales, elefants, éssers imaginaris divertits i terrorífics...


La Laia va preparar un plafó amb els dibuixos més votats per fer la tria final i la Biblionaga n’ha resultat la guanyadora! Estem molt contents de donar la benvinguda a la nova mascota: una simpàtica conilleta lectora. Ben aviat la tindrem en amigurumi!


Per donar-li una càlida benvinguda, vam consultar el catàleg de la nostra biblioteca per dedicar-li el contacontes del mes d’octubre i vam llegir:

  • El conillet blanc, un conte tradicional portuguès adaptat per Xosé Ballesteros i il·lustrat per Óscar Villán (editorial Kalandraka). Vam aprendre el valor de l’amistat i el coratge i que la valentia no està renyida amb la mida.
 

  • Com rentar un mamut llanut, de Michelle Robinson i Kate Hindleu (editorial Jaguar). Volíem imaginar com seria tenir una mascota poc habitual i la lectura d’aquest llibre ens va fer riure de valent! Perquè si tens de mascota un mamut llanut i l’has de rentar... pot ser una gran aventura! Vam aprendre què calia fer, tot seguint aquesta guia pas a pas... El més important: has d’evitar que li entri sabó als ulls!


Vam comptar amb unes lectores excepcionals: ex-alumnes de l’escola! Ens va agradar molt tornar-vos a veure a la biblioteca de l’escola. I per acabar, tots els nens i nenes van poder fer un conill saltador per endur-se’l a casa! Si voleu tornar a llegir els llibres, els podeu agafar en préstec. Demaneu-los a la Laia, que us ajudarà a buscar-los.I us esperem al contacontes de novembre, que aquest any el dedicarem a la música... Visca Santa Cecília!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada