dimarts, 5 de febrer del 2019

Dret a tenir-ne dret


Aquesta setmana tenim la sort que la Laia Ruich, mare del Guim (3r), el Bernat (P5) i el Pol (P3), ens faci un escrit i unes recomanacions literàries sobre un tema que coneix bé: els drets dels infants.

Aprofitant que la Convenció sobre els Drets de l’Infant celebra el seu 30è aniversari, la Laia (responsable de Comunicació d’UNICEF a Catalunya) ens regala un text molt sentit reivindicant els drets que tots els nens i nenes, d’aquí i d’arreu, haurien de tenir garantits.

Laia, moltes gràcies per la teva col·laboració!


Dret a tenir-ne dret

Els infants tenen drets.
Els nostres infants tenen drets. També en tenen els nens i nenes que veiem per la tele. I els que viuen més lluny, i els que viuen més a prop.
Tots -i cadascun- dels nens i nenes del món tenen drets.
I no ho dic jo, ho diu la Convenció sobre els Drets de l’Infant que és un document legalment vinculant que està d’aniversari: aquest 2019 fa 30 anys.  I ho corroboren tots els països del món, que l’han firmat i l’han convertit en el tractat més ratificat de la història.

Però no tots els nens i nenes del món gaudeixen dels seus drets.Ni els nostres. Ni els que veiem per la tele. Ni els que viuen més lluny, ni viuen més a prop.
I sabem que no és fàcil que aquests drets s’acompleixin. Però totes i tots tenim el deure – i també el dret- d’arromangar-nos i treballar perquè cada dia hi estiguem una mica més a prop.

I aquests deures i drets són compartits. A casa i a l’escola, plegats, podem fer que tots -i cadascun- dels drets estiguin en l’ànima del nostre dia a dia.  
I és precisament en els llibres que hi trobem múltiples maneres de parlar-ne i discutir-ne amb els nostres fills i filles.
Amb els llibres podem acostar-nos-hi i parlar del dret a la família, a la salut, a l’educació. Del dret al joc i a la protecció....
Aquesta n’és només una petita selecció:

Biblioburro. Joventut
Qui sóc jo?. Baula

Així que coneix el seus drets i fes que siguin seus. Hi tenen dret!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada