dijous, 29 de novembre del 2018

L'educació sexual i els infants

Avui estem d’estrena al blog i és perquè la Gemma Hernández, la mare de l’Itzà de 3rB, és la primera convidada al blog per parlar d’un tema molt interessant i que ens toca de ben a prop.

La Gemma és educadora social i ha volgut compartir amb tots els lectors del blog la seva experiència professional amb el tema de l’educació sexual i els infants. A continuació us deixem amb la seva reflexió: 
Considero que els nens i nenes han de viure amb la seva família, i si no és possible, doncs en una família substituta. Porto anys treballant per l’acolliment familiar a la Fundació Infància i Família (www.infanciaifamilia.org) i en els darrers mesos, hem realitzat unes formacions sobre educació sexual i afectiva a les famílies d’acollida que crec que també us poden interessar.
Des de casa i des de l’escola desitgem acompanyar als nostres fills en totes les àrees del desenvolupament, però en el camp de la sexualitat solen sorgir dubtes i temors davant de situacions inesperades que afecten aquesta esfera de la vida.
Moltes famílies ens preguntem si és adequat parlar de sexualitat, a quina edat hem de començar a fer-ho, què hem d’explicar i què no, com reaccionar davant de certes preguntes i conductes, i com transmetre una educació sexual de qualitat. 
Vull compartir amb vosaltres part de la bibliografia recomanada per l’experta, Lupe Garcia (www.sexducacion.com) per tal de proporcionar orientació, claus i recursos perquè la diversitat de famílies de l’Escola Sagrada Família puguem fer educació sexual amb els nostres infants en totes les etapes del seu desenvolupament.
A més a més de la seva reflexió, ha volgut compartir una llista ben completa de llibres que ens poden ajudar a tractar amb els infants els temes de la sexualitat, la prevenció dels abusos sexuals i el gènere.
Li donem les gràcies a la Gemma per haver participat i oferir el seu granet de sorra al contingut del blog. Aprofitem per animar-vos a que hi participeu i així, a poc a poc, aconseguirem crear un blog de tots i per a tots. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada