dimecres, 19 de setembre del 2018

Rodari, la fantasia i la lectura

                                                                                                    Cartell de Blackie Books
   
El periodista i pedagog italià Gianni Rodari (1920-1980) va ser, també, un dels millors escriptors per a nens del segle XX.

Rodari reivindicava la fantasia i l’espai que havia d’ocupar en la vida d’infants i adults. Quan l’any 1970 li van atorgar el Premi Andersen pel conjunt de la seva obra va recordar-ne la seva importància: 

"Cal tenir una gran fantasia, una forta imaginació per ser un gran científic -per imaginar coses que no existeixen encara-, per imaginar un món millor d’aquell en què vivim i posar-se a treballar per construir-lo... 
Jo crec que les rondalles, les velles i les noves, poden contribuir a educar la ment. La rondalla és el lloc de totes les hipòtesis: elles ens poden donar claus per entrar en la realitat per nous camins, poden ajudar l’infant a conèixer el món."

9 maneres d’ensenyar els nens a odiar la lectura és un article publicat per Rodari l’any 1966 recollit, més tard, a l’obra Escola de fantasia. Es tracta d’un vademècum que explica, irònicament, com desmotivar els més petits del plaer de llegir.

Des de la Biblioteca us recomanem que aprofiteu aquests 3 dies de festa per fer volar la imaginació entre mulasses, gegants i cavallets cotoners!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada